2012. október 15., hétfő

Willkommen bei uns!



Liebe Kleinere und Größere,
wir haben schon in Zsira ein wunderschönes Gemeinschaftshaus und damit die Möglichkeit hier die Sprache unseres Nachbarn gemeinsam zu üben. Ich erwarte herzlich alle, die Deutsch sprechen möchten, jeden Mittwoch um 17:30. Erster Treff am 17. 10 2012! 

Kedves Kicsik és Nagyok! Remélem, első beköszöntőm viszonylag érthető volt, igyekeztem viszonylag egyszerűen fogalmazni. Aki a fentieket értette, nálunk a helye - aki nem, az pedig jöjjön el hozzánk minél gyakrabban, hogy jobban fejlődjön a német nyelvben! Nem számít, ki milyen szinten áll, csak az a fontos, hogy szeressen ismerősökkel beszélgetni, akár idegen nyelven is, és gyakorolni, fejlődni akarjon. Óráim első fél órájában nyelvtani jelenségekre hívnám fel a figyelmet, gyakorlatokat hozok, amolyan iskolás módon. Azután pedig szabad a vásár: szívesen beszélgetnék általános témákról német nyelven, mutatok érdekes német nyelvű újságcikkeket, régi és modern dalokat, a német nyelvű országokról érdekes információkat. Rövid filmek, interjúk egyéni ötletek indíthatnak el beszélgetést, s bár az első alkalmak biztosan nehezen indulnak, bízom abban, hogy egyre több kedvünk és képességünk lesz magunkat németül kifejezni. 

Az első igazi találkozónk 2012. 10. 17-én szerdán az ismerkedésé, de minden további alkalommal várok szeretettel újabb és újabb érdeklődőket! Itt, a blogon közlöm a következő foglalkozások témáit, tartalmát. Ez talán segít a döntésben, hogy a klub látogatását ki hogyan időzíti. 

Also, in der Kürze liegt die Würze. / Röviden, de velősen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése